Οι Ομάδες Γυναικών Γιόγκα Ελλάδας και το ετήσιο Συμπόσιο Γιόγκα Γυναικών

Το 2007, πολλές Ομάδες Γυναικών Γιόγκα σχηματίστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Οι ομάδες αυτές αναζητούν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες και επιδιώκουν να καλλιεργήσουν τις δυνάμεις που είναι εγγενείς σε κάθε γυναίκα μέσω των αμέτρητων τεχνικών και πρακτικών που προσφέρονται στην παράδοση της Σατυανάντα Γιόγκα. Επιδιώκουν επίσης να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να αναλάβουν ενεργό ρόλο προς όφελος της κοινότητας, στην οποία ζουν. Σήμερα υπάρχουν ομάδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα και Καλαμάτα.

Οι Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα υποστηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του Σατυανάντα Μαθ στις δικές τους πόλεις διοργανώνοντας πολλές δραστηριότητες όπως:την προετοιμασία πακέτων φαγητού σε τακτική βάση, τη συλλογή κουβερτών για τους άστεγους, την παροχή εμβολίων και ιατρικής περίθαλψης για τα παιδιά, την υποστήριξη και την βοήθεια σε καρκινοπαθείς και ηλικιωμένους, την προσφορά εργασίας και δωρεάν κύκλων γιόγκα στους ανέργους, τη στήριξη παιδιών σε ορφανοτροφεία, την καθαριότητα δημοτικών πάρκων και την προσφορά κύκλων γιόγκα στις φυλακές.

Το Συμπόσιο Γυναικών Γιόγκα πραγματοποιείται στο άσραμ της Παιανίας μία φορά το χρόνο και μπορούν να παρευρεθούν γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Τα εργαστήρια, οι διαλέξεις, οι κινηματογραφικές προβολές, οι εκθέσεις τέχνης, τα παιχνίδια και οι μουσικές παραστάσεις είναι μερικές από τις δραστηριότητες που παρουσιάζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα πάνω στο οποίο εργάζονται οι γυναίκες όλο το χρόνο στα μηνιαία σεμινάρια τους με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι.

Εντυπώσεις

Τζανάκι/Ομάδα Γυναικών Βόλου

Πριν από χρόνια, όταν δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την Ομάδα Γυναικών Βόλου, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε το εύρος των γνώσεων που θα αποκτούσαμε μέσω των σεμιναρίων μας με την Σουάμι Σιβαμούρτι. Οι πεποιθήσεις μας, ο τρόπος που σκεφτόμασταν, ο τρόπος που αντιλαμβανόμασταν τα πράγματα, όλα άλλαξαν δραστικά.

Κοιτάζοντας πίσω, ήταν σαν να μπορούσαμε να δούμε τον εαυτό μας μόνο μέσα από μια μικρή σχισμή. Αλλά σήμερα, αυτή η μικροσκοπική σχισμή έχει γίνει ένα ευρύ παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθώς και ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύτιμο δώρο, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αρνητικότητα, τη ζήλεια, τον ανταγωνισμό, τον θυμό και τις εμμονές τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων.

Όλα αυτά τα δύσκολα συναισθήματα μας κάνουν να κλεινόμαστε στο δικό μας κουκούλι χωρίς να θέλουμε να δούμε μπροστά. Το ευρύ ανοιχτό παράθυρο είναι στην πραγματικότητα η διευρυμένη επίγνωσή μας που μάς επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας, να αποδεχθούμε τον εαυτό μας και στη συνέχεια να αποδεχθούμε τις άλλες γυναίκες της ομάδας μας και να υποστηρίξουμε η μία την άλλην.

Φυσικά, η ομάδα μας έπρεπε να ξεπεράσει και τις δυσκολίες. Υπήρξαμε ταμασικές (ταμασικός= τεμπέλης, αρνητικός, απρόθυμος στις αλλαγές, νωθρός) μερικές φορές, αλλά η ενέργεια της Σουάμι Σιβαμούρτι, τα συμβουλευτικά της λόγια και η καθοδήγησή της μας βοήθησαν να αποκαταστήσουμε την σαττβική επικοινωνία (σαττβικός=ισορροπημένος, αρμονικός, καλοσυνάτος, θετικός). Έχουμε μάθει να είμαστε πιο θετικές, να συγχωρούμε πιο εύκολα. Το συναίσθημα που μας κινητοποιεί και μας ενώνει είναι η αγάπη μας για εκείνη, η αγάπη μας για τη Σατυανάντα Γιόγκα και η αγάπη μας για τον γκούρου μας.

Η Ομάδα Γυναικών μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ποιες πραγματικά είμαστε, να είμαστε ενωμένες και δημιουργικές. Μας φέρνει ευτυχία και θετικότητα, και για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες ομάδες.

Λάγια/Ομάδα Γυναικών Καβάλας

Ξεκίνησα μαθήματα γιόγκα πριν από τρία χρόνια. Στην αρχή, η ηρεμία και η χαλάρωση που ένιωσα με έκαναν να την αγαπήσω. Ωστόσο, αργότερα, παρατήρησα ότι τα συναισθήματά μου άρχισαν να αλλάζουν. Μπορούσα να δω τα πράγματα πιο λογικά και με μεγαλύτερη κατανόηση, μπορούσα να συγχωρήσω πιο εύκολα και να ανοίξω την καρδιά μου περισσότερο. Πριν από ένα χρόνο, η εισηγήτρια της γιόγκα μου πρότεινε να συμμετάσχω στην Ομάδα Γιόγκα των Γυναικών Καβάλας και η αυθόρμητη απάντησή μου ήταν «όχι», καθώς είχα αρνητικές εμπειρίες από τότε που ήμουνα μέλος σε άλλες ομάδες στο παρελθόν.

Έχοντας παρακολουθήσει το Συμπόσιο Γυναικών Γιόγκα εκείνη τη χρονιά, κάτι μέσα μου άλλαξε. Τη δεύτερη ημέρα του συμποσίου είδα χαμογελαστά πρόσωπα και μια ανεξήγητη ενέργεια γύρω μου. Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα του έργου μίας φωτισμένης γυναίκας, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη γιόγκα και που η γιόγκα έγινε η αποστολή της ζωής της για να δείξει στους συνανθρώπους της ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζει κανείς. Από τον Οκτώβριο του 2015, είμαι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιόγκα.

ΚαλυάναΡάτνα/Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης

Κάθε χρόνο αισθάνομαι ότι τοποθετώ ένα ακόμη “πολύτιμο πετράδι ” στη μικρή μου «σακούλα γνώσης». Φέτος, στα σεμινάρια μας, δουλέψαμε το swabhava (η πραγματική φύση κάποιου ) και το swadharma ( το προσωπικό καθήκον κάποιου στη ζωή ) που μας φέρνουν μεγαλύτερη επίγνωση σχετικά με το ποιά είναι η πραγματική μας φύση και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον πραγματικό σκοπό μας στη ζωή.

Οι προσπάθειές μας να αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό μας, φυσικά, συνεχίζονται. Για να αναπτυχθούμε συναισθηματικά και πνευματικά, οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι συνεχείς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στην Ομάδες Γυναικών Γιόγκα και να συμμετέχω στο Συμπόσιο για να γιορτάζω με άλλες γυναίκες, να μοιράζομαι ιδέες και να συνεργάζομαι μαζί τους σε δραστηριότητες και να προχωράμε μαζί σε αυτό το όμορφο πνευματικό μονοπάτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς, στη Σουάμι Σιβαμούρτι για αυτή την ευκαιρία.

Βεδάντα/Ομάδα Γυναικών Βόλου

Η διοργάνωση δραστηριοτήτων για το Σατυνάντα Μαθ-ΑΜΒΑ δεν χρειάζεται πραγματικά πολλά χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι η καρδιά και το πνεύμα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και αγαπητοί.

Αυτό χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας και αυτό μπορούμε να το προσφέρουμε. Οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη συντροφιά, ένα χαμόγελο, κάποιον που να τους συνοδεύει στον γιατρό, εάν είναι μόνοι, ή να έχουν κάποιον δίπλα τους σε μια δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται να επεκτείνουμε το έργο μας και να δραστηριοποιηθούμε επίσης σε αναμορφωτήρια και σε φυλακές, διότι έχουμε την τάση να περιθωριοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Θα ήθελα να προσφέρω σε αυτούς τους ανθρώπους την αγάπη που μου έδωσε η Σουάμι Σιβαμούρτι, καθώς έχουν στερηθεί αυτήν την αγάπη. Αν μπορούσαμε μόνο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας προσφέροντας ένα χαμόγελο σε όσους βρίσκονται γύρω μας, προσφέροντας ό, τι μπορούμε, παρότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας. Με τη βοήθεια της αγαπημένης μας Σουάμι Σιβαμούρτι, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πολλά από τα έργα μας στο πλαίσιο του Σατυανάντα Μαθ. Πιστεύω επίσης αληθινά ότι θα πετύχουμε πολλά στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Κατιάγιανι/Ομάδα Γυναικών Αθηνών

Όταν μου ζητήθηκε από τον την Σουάμι Σιβαμούρτι να γίνω πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αθηνών, μου είπε: “Θα υπάρξουν καλά και κακά πράγματα που θα συμβούν. Θα μάθετε πολλά. ” Δεν απάντησα, αλλά όταν πήγαινα σπίτι εκείνη την ημέρα, ήμουν πανικόβλητη. Τι εννοούσε με “κακά και καλά πράγματα”; Η Σουάμι Σιβαμούρτι δεν αναφέρει ποτέ τη λέξη “κακά” πράγματα, οπότε υπέθεσα ότι κάτι πραγματικά “κακό” επρόκειτο να συμβεί. Νόμιζα ότι αυτό που είπε είχε να κάνει με την αντιπαράθεση με εαυτό μου. Η Ομάδα Γυναικών Αθηνών απαρτίζεται από παλαιότερα μέλη που έκαναν γιόγκα πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα, και άλλα πολύ νέα μέλη, που όλους μαζί έπρεπε να συντονίσω, αλλά πώς; Ξαγρύπνησα αρκετές νύχτες προσπαθώντας να σκεφτώ τρόπους που θα μπορούσα να διαχειριστώ αυτό το έργο.

Για αρκετό καιρό, ανέβαλλα να τηλεφωνήσω στα μέλη για να οργανώσω μια συγκέντρωση. Μια νύχτα, πριν πάω για ύπνο, είπα στον εαυτό μου: “Σουάμι Σιβαμούρτι, μου ζήτησες να αναλάβω αυτό το έργο, αλλά πες μου, πώς πρέπει να το κάνω;” Στη συνέχεια βρισκόμουν στο κρεβάτι και λίγο πριν με πάρει ο ύπνος, μια σκέψη ήρθε στο μυαλό μου. Ήταν πράγματι κάτι που είχε πει η Σουάμι Σιβαμούρτι κάποτε: “Κάνε ό, τι μπορείς και μην ανησυχείς για το αποτελέσμα, να παραμένεις αποστασιοποιημένη από το αποτελέσμα”. Είπα λοιπόν .. ΟΚ. Θα κάνω ό, τι μπορώ και ό,τι συμβεί. “Και την επόμενη μέρα άρχισα να καλώ κάθε γυναίκα, μία προς μία. Τώρα ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μας στην Αθήνα είναι οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ μας και μας είναι πολύ δύσκολο να συναντιόμαστε. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να συγκεντρωνόμαστε και να συζητάμε την εργασία που μας δίνεται σε κάθε σεμινάριο. Οι γυναίκες της ομάδας είναι τόσο υποστηρικτικές, ενθαρρυντικές και πρόθυμες να βοηθήσουν. Είμαι τόσο χαρούμενη που όλα μπήκαν στη θέση τους. Με την καθοδήγηση και τις διδασκαλίες της Σουάμι Σιβαμούρτι, βλέπω ότι έχουμε εξελιχθεί σε μια αρκετά δυναμική και δημιουργική Ομάδα Γυναικών.

Γκάουρι Σάνκαρα/Ομάδα Γυναικών Λάρισας

Η Ομάδες Γυναικών Γιόγκα αποτελεί για μένα ένα μακρύ πνευματικό ταξίδι που καθοδηγείται από την Σουάμι Σιβαμούρτι. Σε αυτό το ταξίδι, αισθάνομαι ότι έρχομαι πιο κοντά στις γυναίκες της ομάδας μου και τις αγκαλιάζω όλες με τις διαφορετικές προσωπικότητές τους. Νιώθω σαν να είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Η Σουάμι Σιβαμούρτι μας εκπαιδεύει, μας καθοδηγεί, μας ενθαρρύνει, μας εμπνέει να είμαστε θετικές και να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην κοινότητά μας. Συνεργαζόμαστε με την Ομάδα Γυναικών Βόλου και αυτό αποτελεί μία σπουδαία εμπειρία.

Αρχικά σκέφτηκα ότι αυτή η συνεργασία θα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά σιγά – σιγά και βήμα προς βήμα, καταφέραμε να δουλέψουμε πολύ καλά μαζί. Οι γυναίκες στον Βόλο ήταν πολύ υποστηρικτικές και το ένιωσα αυτό ακόμα περισσότερο, όταν δουλέψαμε σε ένα θεατρικό έργο που έπρεπε να παρουσιάσουμε στο Συμπόσιο. Ένιωσα αποδοχή και γνήσια αγάπη από αυτές τις γυναίκες. Θα ήθελα να συνεχιστεί η Ομάδα Γυναικών Γιόγκα και πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Στόχος είναι η βοήθεια και η υποστήριξη της κοινότητάς μας.

Γιασόντα/Ομάδα Γυναικών Καβάλας

Αισθάνομαι πολύ προνομιούχα που συμμετέχω σε αυτή την Ομάδα Γυναικών που καθοδηγείται από την Σουάμι Σιβαμούρτι. Συμμετέχουμε σε σεμινάρια όπου δουλεύουμε με τον εαυτό μας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η ομάδα μάς έχει επίσης δώσει την ευκαιρία να μελετήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Μέσω της γιόγκα, έχουμε αρχίσει να διευρύνουμε την κατανόησή μας και να εμβαθύνουμε στον δικό μας πολιτισμό, γιατί ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα αυτά στο σχολείο.

Τζάγια-ένα περιοδικό για γυναίκες

Κατεβάστε από το ίντερνετ τα προηγούμενα τεύχη του Jaya, το ενημερωτικό δελτίο με όλες τις ειδήσεις, τις δραστηριότητες, τις συναντήσεις και τα προγράμματα που σχετίζονται με τις Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα από όλη την Ελλάδα. Εάν σας άρεσαν τα προηγούμενα τεύχη του Jaya και θα θέλατε να συνεχιστεί αυτό το πρότζεκτ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς να συμμετέχετε

1. Δραστηριοποιηθείτε στα προγράμματα Σατυανάντα Μαθ – AMBA
2. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected]

Εάν σας άρεσε το περιοδικό Jaya και θα θέλατε να βοηθήσετε στην δημιουργία μελλοντικών τευχών, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτήν την όμορφη κοινότητα προσφοράς

Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί μας και να μας βοηθήσετε να πετύχουμε τους στόχους μας και τους σκοπούς μας. Το σωματείο μας χρειάζεται ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν την καρδιά τους, τις ικανότητές και τις ιδέες τους.

shutterstock_1026449446 [Converted]2

Εάν σας ενδιαφέρουν οι ανάγκες άλλων, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε μια γενναιόδωρη καρδιά, σας χρειαζόμαστε.
Αν προσφέρετε απλόχερα, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε λαμπρές ιδέες, σας χρειαζόμαστε.

Οι εισφορές σας μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους, να υποστηρίξουμε και να εργαστούμε για την εκπλήρωση του οράματος του Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, του Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι και της παράδοσής τους, για την ειρήνη και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.

X

Ομάδες γυναικών Σατυανάντα Γιόγκα

Οι Ομάδες Γυναικών Γιόγκα Ελλάδας και το ετήσιο Συμπόσιο Γιόγκα Γυναικών

Το 2007, πολλές Ομάδες Γυναικών Γιόγκα σχηματίστηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας υπό την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Οι ομάδες αυτές αναζητούν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες και επιδιώκουν να καλλιεργήσουν τις δυνάμεις που είναι εγγενείς σε κάθε γυναίκα μέσω των αμέτρητων τεχνικών και πρακτικών που προσφέρονται στην παράδοση της Σατυανάντα Γιόγκα. Επιδιώκουν επίσης να εμπνεύσουν περισσότερες γυναίκες να αναλάβουν ενεργό ρόλο προς όφελος της κοινότητας, στην οποία ζουν. Σήμερα υπάρχουν ομάδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα και Καλαμάτα.

Οι Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα υποστηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του Σατυανάντα Μαθ στις δικές τους πόλεις διοργανώνοντας πολλές δραστηριότητες όπως:την προετοιμασία πακέτων φαγητού σε τακτική βάση, τη συλλογή κουβερτών για τους άστεγους, την παροχή εμβολίων και ιατρικής περίθαλψης για τα παιδιά, την υποστήριξη και την βοήθεια σε καρκινοπαθείς και ηλικιωμένους, την προσφορά εργασίας και δωρεάν κύκλων γιόγκα στους ανέργους, τη στήριξη παιδιών σε ορφανοτροφεία, την καθαριότητα δημοτικών πάρκων και την προσφορά κύκλων γιόγκα στις φυλακές.

Το Συμπόσιο Γυναικών Γιόγκα πραγματοποιείται στο άσραμ της Παιανίας μία φορά το χρόνο και μπορούν να παρευρεθούν γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Τα εργαστήρια, οι διαλέξεις, οι κινηματογραφικές προβολές, οι εκθέσεις τέχνης, τα παιχνίδια και οι μουσικές παραστάσεις είναι μερικές από τις δραστηριότητες που παρουσιάζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα πάνω στο οποίο εργάζονται οι γυναίκες όλο το χρόνο στα μηνιαία σεμινάρια τους με την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι.

Εντυπώσεις

Τζανάκι/Ομάδα Γυναικών Βόλου

Πριν από χρόνια, όταν δημιουργήσαμε για πρώτη φορά την Ομάδα Γυναικών Βόλου, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε το εύρος των γνώσεων που θα αποκτούσαμε μέσω των σεμιναρίων μας με την Σουάμι Σιβαμούρτι. Οι πεποιθήσεις μας, ο τρόπος που σκεφτόμασταν, ο τρόπος που αντιλαμβανόμασταν τα πράγματα, όλα άλλαξαν δραστικά.

Κοιτάζοντας πίσω, ήταν σαν να μπορούσαμε να δούμε τον εαυτό μας μόνο μέσα από μια μικρή σχισμή. Αλλά σήμερα, αυτή η μικροσκοπική σχισμή έχει γίνει ένα ευρύ παράθυρο μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθώς και ολόκληρη την κοινωνία. Αυτό είναι πράγματι ένα πολύτιμο δώρο, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αρνητικότητα, τη ζήλεια, τον ανταγωνισμό, τον θυμό και τις εμμονές τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων.

Όλα αυτά τα δύσκολα συναισθήματα μας κάνουν να κλεινόμαστε στο δικό μας κουκούλι χωρίς να θέλουμε να δούμε μπροστά. Το ευρύ ανοιχτό παράθυρο είναι στην πραγματικότητα η διευρυμένη επίγνωσή μας που μάς επιτρέπει να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας, να αποδεχθούμε τον εαυτό μας και στη συνέχεια να αποδεχθούμε τις άλλες γυναίκες της ομάδας μας και να υποστηρίξουμε η μία την άλλην.

Φυσικά, η ομάδα μας έπρεπε να ξεπεράσει και τις δυσκολίες. Υπήρξαμε ταμασικές (ταμασικός= τεμπέλης, αρνητικός, απρόθυμος στις αλλαγές, νωθρός) μερικές φορές, αλλά η ενέργεια της Σουάμι Σιβαμούρτι, τα συμβουλευτικά της λόγια και η καθοδήγησή της μας βοήθησαν να αποκαταστήσουμε την σαττβική επικοινωνία (σαττβικός=ισορροπημένος, αρμονικός, καλοσυνάτος, θετικός). Έχουμε μάθει να είμαστε πιο θετικές, να συγχωρούμε πιο εύκολα. Το συναίσθημα που μας κινητοποιεί και μας ενώνει είναι η αγάπη μας για εκείνη, η αγάπη μας για τη Σατυανάντα Γιόγκα και η αγάπη μας για τον γκούρου μας.

Η Ομάδα Γυναικών μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ποιες πραγματικά είμαστε, να είμαστε ενωμένες και δημιουργικές. Μας φέρνει ευτυχία και θετικότητα, και για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τέτοιες ομάδες.

Λάγια/Ομάδα Γυναικών Καβάλας

Ξεκίνησα μαθήματα γιόγκα πριν από τρία χρόνια. Στην αρχή, η ηρεμία και η χαλάρωση που ένιωσα με έκαναν να την αγαπήσω. Ωστόσο, αργότερα, παρατήρησα ότι τα συναισθήματά μου άρχισαν να αλλάζουν. Μπορούσα να δω τα πράγματα πιο λογικά και με μεγαλύτερη κατανόηση, μπορούσα να συγχωρήσω πιο εύκολα και να ανοίξω την καρδιά μου περισσότερο. Πριν από ένα χρόνο, η εισηγήτρια της γιόγκα μου πρότεινε να συμμετάσχω στην Ομάδα Γιόγκα των Γυναικών Καβάλας και η αυθόρμητη απάντησή μου ήταν «όχι», καθώς είχα αρνητικές εμπειρίες από τότε που ήμουνα μέλος σε άλλες ομάδες στο παρελθόν.

Έχοντας παρακολουθήσει το Συμπόσιο Γυναικών Γιόγκα εκείνη τη χρονιά, κάτι μέσα μου άλλαξε. Τη δεύτερη ημέρα του συμποσίου είδα χαμογελαστά πρόσωπα και μια ανεξήγητη ενέργεια γύρω μου. Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα του έργου μίας φωτισμένης γυναίκας, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη γιόγκα και που η γιόγκα έγινε η αποστολή της ζωής της για να δείξει στους συνανθρώπους της ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να ζει κανείς. Από τον Οκτώβριο του 2015, είμαι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιόγκα.

ΚαλυάναΡάτνα/Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης

Κάθε χρόνο αισθάνομαι ότι τοποθετώ ένα ακόμη "πολύτιμο πετράδι " στη μικρή μου «σακούλα γνώσης». Φέτος, στα σεμινάρια μας, δουλέψαμε το swabhava (η πραγματική φύση κάποιου ) και το swadharma ( το προσωπικό καθήκον κάποιου στη ζωή ) που μας φέρνουν μεγαλύτερη επίγνωση σχετικά με το ποιά είναι η πραγματική μας φύση και μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τον πραγματικό σκοπό μας στη ζωή.

Οι προσπάθειές μας να αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό μας, φυσικά, συνεχίζονται. Για να αναπτυχθούμε συναισθηματικά και πνευματικά, οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι συνεχείς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω στην Ομάδες Γυναικών Γιόγκα και να συμμετέχω στο Συμπόσιο για να γιορτάζω με άλλες γυναίκες, να μοιράζομαι ιδέες και να συνεργάζομαι μαζί τους σε δραστηριότητες και να προχωράμε μαζί σε αυτό το όμορφο πνευματικό μονοπάτι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς, στη Σουάμι Σιβαμούρτι για αυτή την ευκαιρία.

Βεδάντα/Ομάδα Γυναικών Βόλου

Η διοργάνωση δραστηριοτήτων για το Σατυνάντα Μαθ-ΑΜΒΑ δεν χρειάζεται πραγματικά πολλά χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι η καρδιά και το πνεύμα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και αγαπητοί.

Αυτό χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας και αυτό μπορούμε να το προσφέρουμε. Οι άνθρωποι χρειάζονται λίγη συντροφιά, ένα χαμόγελο, κάποιον που να τους συνοδεύει στον γιατρό, εάν είναι μόνοι, ή να έχουν κάποιον δίπλα τους σε μια δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται να επεκτείνουμε το έργο μας και να δραστηριοποιηθούμε επίσης σε αναμορφωτήρια και σε φυλακές, διότι έχουμε την τάση να περιθωριοποιούμε αυτούς τους ανθρώπους.

Η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Θα ήθελα να προσφέρω σε αυτούς τους ανθρώπους την αγάπη που μου έδωσε η Σουάμι Σιβαμούρτι, καθώς έχουν στερηθεί αυτήν την αγάπη. Αν μπορούσαμε μόνο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας προσφέροντας ένα χαμόγελο σε όσους βρίσκονται γύρω μας, προσφέροντας ό, τι μπορούμε, παρότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας. Με τη βοήθεια της αγαπημένης μας Σουάμι Σιβαμούρτι, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε πολλά από τα έργα μας στο πλαίσιο του Σατυανάντα Μαθ. Πιστεύω επίσης αληθινά ότι θα πετύχουμε πολλά στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Κατιάγιανι/Ομάδα Γυναικών Αθηνών

Όταν μου ζητήθηκε από τον την Σουάμι Σιβαμούρτι να γίνω πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αθηνών, μου είπε: "Θα υπάρξουν καλά και κακά πράγματα που θα συμβούν. Θα μάθετε πολλά. " Δεν απάντησα, αλλά όταν πήγαινα σπίτι εκείνη την ημέρα, ήμουν πανικόβλητη. Τι εννοούσε με "κακά και καλά πράγματα"; Η Σουάμι Σιβαμούρτι δεν αναφέρει ποτέ τη λέξη "κακά" πράγματα, οπότε υπέθεσα ότι κάτι πραγματικά "κακό" επρόκειτο να συμβεί. Νόμιζα ότι αυτό που είπε είχε να κάνει με την αντιπαράθεση με εαυτό μου. Η Ομάδα Γυναικών Αθηνών απαρτίζεται από παλαιότερα μέλη που έκαναν γιόγκα πολύ περισσότερα χρόνια από εμένα, και άλλα πολύ νέα μέλη, που όλους μαζί έπρεπε να συντονίσω, αλλά πώς; Ξαγρύπνησα αρκετές νύχτες προσπαθώντας να σκεφτώ τρόπους που θα μπορούσα να διαχειριστώ αυτό το έργο.

Για αρκετό καιρό, ανέβαλλα να τηλεφωνήσω στα μέλη για να οργανώσω μια συγκέντρωση. Μια νύχτα, πριν πάω για ύπνο, είπα στον εαυτό μου: "Σουάμι Σιβαμούρτι, μου ζήτησες να αναλάβω αυτό το έργο, αλλά πες μου, πώς πρέπει να το κάνω;" Στη συνέχεια βρισκόμουν στο κρεβάτι και λίγο πριν με πάρει ο ύπνος, μια σκέψη ήρθε στο μυαλό μου. Ήταν πράγματι κάτι που είχε πει η Σουάμι Σιβαμούρτι κάποτε: "Κάνε ό, τι μπορείς και μην ανησυχείς για το αποτελέσμα, να παραμένεις αποστασιοποιημένη από το αποτελέσμα". Είπα λοιπόν .. ΟΚ. Θα κάνω ό, τι μπορώ και ό,τι συμβεί. "Και την επόμενη μέρα άρχισα να καλώ κάθε γυναίκα, μία προς μία. Τώρα ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για μας στην Αθήνα είναι οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ μας και μας είναι πολύ δύσκολο να συναντιόμαστε. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να συγκεντρωνόμαστε και να συζητάμε την εργασία που μας δίνεται σε κάθε σεμινάριο. Οι γυναίκες της ομάδας είναι τόσο υποστηρικτικές, ενθαρρυντικές και πρόθυμες να βοηθήσουν. Είμαι τόσο χαρούμενη που όλα μπήκαν στη θέση τους. Με την καθοδήγηση και τις διδασκαλίες της Σουάμι Σιβαμούρτι, βλέπω ότι έχουμε εξελιχθεί σε μια αρκετά δυναμική και δημιουργική Ομάδα Γυναικών.

Γκάουρι Σάνκαρα/Ομάδα Γυναικών Λάρισας

Η Ομάδες Γυναικών Γιόγκα αποτελεί για μένα ένα μακρύ πνευματικό ταξίδι που καθοδηγείται από την Σουάμι Σιβαμούρτι. Σε αυτό το ταξίδι, αισθάνομαι ότι έρχομαι πιο κοντά στις γυναίκες της ομάδας μου και τις αγκαλιάζω όλες με τις διαφορετικές προσωπικότητές τους. Νιώθω σαν να είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Η Σουάμι Σιβαμούρτι μας εκπαιδεύει, μας καθοδηγεί, μας ενθαρρύνει, μας εμπνέει να είμαστε θετικές και να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην κοινότητά μας. Συνεργαζόμαστε με την Ομάδα Γυναικών Βόλου και αυτό αποτελεί μία σπουδαία εμπειρία.

Αρχικά σκέφτηκα ότι αυτή η συνεργασία θα ήταν πολύ δύσκολη, αλλά σιγά - σιγά και βήμα προς βήμα, καταφέραμε να δουλέψουμε πολύ καλά μαζί. Οι γυναίκες στον Βόλο ήταν πολύ υποστηρικτικές και το ένιωσα αυτό ακόμα περισσότερο, όταν δουλέψαμε σε ένα θεατρικό έργο που έπρεπε να παρουσιάσουμε στο Συμπόσιο. Ένιωσα αποδοχή και γνήσια αγάπη από αυτές τις γυναίκες. Θα ήθελα να συνεχιστεί η Ομάδα Γυναικών Γιόγκα και πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Στόχος είναι η βοήθεια και η υποστήριξη της κοινότητάς μας.

Γιασόντα/Ομάδα Γυναικών Καβάλας

Αισθάνομαι πολύ προνομιούχα που συμμετέχω σε αυτή την Ομάδα Γυναικών που καθοδηγείται από την Σουάμι Σιβαμούρτι. Συμμετέχουμε σε σεμινάρια όπου δουλεύουμε με τον εαυτό μας για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η ομάδα μάς έχει επίσης δώσει την ευκαιρία να μελετήσουμε τον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Μέσω της γιόγκα, έχουμε αρχίσει να διευρύνουμε την κατανόησή μας και να εμβαθύνουμε στον δικό μας πολιτισμό, γιατί ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να τα κάνουμε όλα αυτά στο σχολείο.

Τζάγια-ένα περιοδικό για γυναίκες

Κατεβάστε από το ίντερνετ τα προηγούμενα τεύχη του Jaya, το ενημερωτικό δελτίο με όλες τις ειδήσεις, τις δραστηριότητες, τις συναντήσεις και τα προγράμματα που σχετίζονται με τις Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα από όλη την Ελλάδα. Εάν σας άρεσαν τα προηγούμενα τεύχη του Jaya και θα θέλατε να συνεχιστεί αυτό το πρότζεκτ, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς να συμμετέχετε

1. Δραστηριοποιηθείτε στα προγράμματα Σατυανάντα Μαθ - AMBA
2. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected]

Εάν σας άρεσε το περιοδικό Jaya και θα θέλατε να βοηθήσετε στην δημιουργία μελλοντικών τευχών, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.