Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σιβαμούρτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, ταξίδεψε στην Ινδία το 1975 και εκεί γνώρισε τον γκούρου της, μία μεγάλη πνευματική αυθεντία, τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα, στο Mονγκύρ στην Ινδία, στο άσραμ του, στο Bihar School of Yoga. Κατά τη συνάντησή τους, δημιουργήθηκε μια άμεση σύνδεση και ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ γκούρου και μαθητή.

Εκεί, αφού εκπαιδεύτηκε υπό την άμεση καθοδήγησή του στους διάφορους κλάδους της γιόγκα και στην παράδοση της σαννυάσα, έλαβε μύηση στη σαννυάσα στο τάγμα Ντασνάμι (Dashnami).

Όταν έλαβε την εντολή του γκούρου της να διαδώσει τη γιόγκα στην Ελλάδα, έφερε τις διδασκαλίες της Σατυανάντα Γιόγκα στη χώρα το 1976. Παρά το γεγονός ότι η γιόγκα ήταν άγνωστη στους Έλληνες εκείνη την εποχή, η Σουάμι Σιβαμούρτι, μέσω των αδιάκοπων και ειλικρινών προσπαθειών της προσέλκυσε έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που την βοήθησαν στην αποστολή της.

Για πάνω από 40 χρόνια, η Σουάμι Σιβαμούρτι διαφυλάσσει την ακεραιότητα, την παράδοση, την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα.

Αναγνώριση

Το 1993 αναγνωρίστηκε ως Yoga Αcharya (Master of yoga) από το International Yoga Fellowship Movement (IYFM) και το 2004 ορίστηκε Permanent Guardian της Satyananda Yoga Academy Europe (SYAE) και Emissary της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ.

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τίτλος της “Χρυσής Γιόγκι” στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γιόγκα στην Ινδία, σε αναγνώριση των τεσσάρων δεκαετιών υπηρεσίας της στη γιόγκα κι ένα έτος αργότερα, η Σουάμι Σιβαμούρτι, διορίστηκε μέλος του συμβουλίου Yoga Vidya, της Ινδίας, σε αναγνώριση της αφοσίωσής της στις διδασκαλίες, την αποστολή και τη διάδοση της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα.

Το πνεύμα της αφοσίωσης και της αφιέρωσης έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Eκφράζει το πνεύμα της αφοσίωσης και της αφιέρωσης στην αποστολή του Γκούρου της και μια τεράστια εσωτερική αγάπη για τον Γκούρου της . Πολλοί άνθρωποι την ονομάζουν και συμπονετική.

Το πραγματικό θαύμα είναι, όταν ένα άτομο κινείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του Θεού και δεν κάνει τον Θεό να κινείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του ατόμου. Και αυτή την έννοια του θαύματος, έχω δει στη ζωή της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι.
Μπορεί να είχε πολλές επιθυμίες. Μπορεί να είχε πολλές σκέψεις για να κάνει πράγματα μόνη της. Αλλά αυτές οι σκέψεις, αυτές οι φιλοδοξίες, αυτές οι ιδέες, δεν υπερκάλυψαν ποτέ τη βούληση του Paramahamsaji, στον οποίο έχει αφιερώσει τον εαυτό της.
Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Έχει αγγίξει και “ανοίξει” πάρα πολλές καρδιές, έχει εμπνεύσει, ανυψώσει και έχει δώσει χαρά σε χιλιάδες ανθρώπους. Το έργο της ζωής της είναι η αφοσίωση, η αγάπη και η πίστη στον αγαπημένο της γκούρου. Υπηρετεί Εκείνον που υπηρετεί την ανθρωπότητα.

Ο Σουάμι Σατυανάντα, ο γκούρου μου, ήταν ένας άνθρωπος της πίστης, όχι της διανόησης. Εξύψωσε τις γυναίκες στο ίδιο πνευματικό ύψος με τους άντρες. Άνθρωποι, νέοι και ηλικιωμένοι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και εθνικότητες, αγαπούσαν τον Σρι Σουάμιτζι. Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς περιοδείες, όπου μαθητές, αφοσιωμένοι και καλοπροαίρετοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρευρεθούν στην παρουσία του. Υπήρχε μια δύναμη μέσα του που την αντανακλούσαν οι σκέψεις του, τα λόγια του και οι πράξεις του. Ήταν η δύναμη της αγάπης. Ήταν η δύναμη της αγνότητας, της αθωότητας και της συντριπτικής και καθολικής του ειλικρίνειας. Ήταν η ακλόνητη πίστη του στον Θεό και τον γκούρου. Ήταν η δύναμη της φροντίδας για την ευημερία των άλλων, πριν από τη δική του. Ήταν η δύναμη του Θεού που εκδηλώθηκε σε έναν άνθρωπο που ο Σρι Σουάμιτζι ακτινοβολούσε με όλη της τη δόξα.
Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Εμφανιση Συνεισφορας

Σατυανάντασραμ Ελλάδος

Το πρώτο κέντρο γιόγκα ιδρύθηκε στην Καλαμάτα , και ακολούθησε ένα κέντρο στην Αθήνα που μετεγκαταστάθηκε αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη. Το 1984 ιδρύθηκε στην Παιανία που τότε ήταν μία αγροτική πόλη λίγο έξω από την Αθήνα, στους πρόποδες του Υμηττού,το πρώτο άσραμ του είδους του στην Ευρώπη. Ο Σρι Σουάμι Σατυανάντα εγκαινίασε το άσραμ το 1985, χαρακτηρίζοντάς το «το άσραμ της αληθινής ευδαιμονίας». Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Διαλογιστικά κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα

Καθώς το έργο της αποκτούσε ορμή, ιδρύθηκαν τρία μεγάλα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Παιανία το 1977, το 1981 και το 2010 αντίστοιχα, μαζί με πολλά ανεξάρτητα κέντρα που μετέδωσαν το Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά της Κρήτης και της Λέσβου. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Σατυανάντα Μαθ-Άμπα

Το 1991, ίδρυσε το Σατυανάντα Μαθ προς τιμή του γκούρου της για να μιμηθεί, σε έναν μικρό βαθμό, το ανθρωπιστικό του έργο που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο “Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε” στα λιγότερο προνομιούχα τμήματα της κοινωνίας στην Ελλάδα. Το 2018 εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Σατυανάντα Μαθ-Άμπα, έναν κοινωνικό συνεταιρισμό, που συνεχίζει τις δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα

Το 2007, η Σουάμι Σιβαμούρτι δημιούργησε ανά την Ελλάδα τις γυναικείες ομάδες της Σατυανάντα Γιόγκα, στην Αθήνα, τον Βόλο, τη Λάρισσα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Καλαμάτα που απαρτίζονται από περισσότερα από 100 μέλη με στόχο την καλλιέργεια των δυνάμεων που είναι εγγενείς σε κάθε γυναίκα μέσα από τις αναρίθμητες τεχνικές και πρακτικές της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Γκούρουκουλ & Δώστε τη Γιόγκα στα Παιδιά

Ένα από τα μακρορόθεσμα εγχειρήματα της Σουάμι Σιβαμούρτι είναι τα προγράμματα Γκούρουκουλ που πραγματοποιούνται στο άσραμ για πάνω από 20 χρόνια. Αυτά τα εξειδικευμένα προγράμματα εισάγουν τα παιδιά (ηλικίας 5-12 ετών) στις διδασκαλίες της γιόγκα μέσω της διασκέδασης και παιχνιδιών που εστιάζουν στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία. Πολλοί γονείς που είχαν συμμετάσχει στοπαρελθόν στα Γκούρουκουλ, τώρα φέρνουν τα παιδιά τους στα προγράμματα. Από αυτό το πρόγραμμα, γεννήθηκε το έργο Δώστε τη Γιόγκα στα Παιδιά (Give Kids Yoga), το οποίο στοχεύει στην εισαγωγή πρακτικών γιόγκα στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό συστήμα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Γιόγκα και τα Παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα το 2019. Το πάνελ των ομιλητών περιελάμβανε την RYE -Paris , γιατρούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαθητές και γονείς καθώς συμμετείχε επίσης και η Σουάμι Σιβαμούρτι.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Εκδόσεις

Από το 1990, κύρια προτεραιότητα της Σουάμι Σιβαμούρτι ήταν η διάδοση των διδασκαλιών του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, και αργότερα, των Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι και της Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι, μέσω μεταφράσεων και εκδόσεων στην Ελλάδα. Έχει επίσης συγγράψει η ίδια πολλά βιβλία, με το πιο πρόσφατο και διακεκριμένο να είναι το Ακολουθώντας τα Βήματα του. Σχέση γκούρου – μαθητή: ένας παντοτινός δεσμός αγάπης (εκδ. ΕΣΤΙΑ, 2019),που είναι αφιερωμένο και αποτελεί φόρο τιμής στον γκούρου της, τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Eκπαιδευτικά προγράμματα γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα

Η Σουάμι Σιβαμούρτι από το 1982 έως σήμερα έχει καθοδηγήσει και διευθύνει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εκατοντάδες εισηγητές της γιόγκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπαιδεύτηκαν στο σύστημα γιόγκα Σατυανάντα μέσω των Σεμιναρίων Εκπαίδευσης Εισηγητών που πραγματοποιήθηκαν στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στην Παιανία, το οποίο ήταν το μοναδικό κέντρο που παρείχε εκπαίδευση εισηγητών γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα στην Ελλάδα.

Οι Γιογκικές Σπουδές (Yogic Studies) πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 2001 έως το 2004. Πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια για εισηγητές της γιόγκα έχουν επίσης διεξαχθεί στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια, και πολλοί Ατσάρυας από το εξωτερικό έχουν επίσης δώσει τέτοια μαθήματα κατόπιν πρόσκλησής τους από το Άσραμ.

Η Κουλτούρα του Άσραμ

Η Σουάμι Σιβαμούρτι εστιάζει το ενδιαφέρον της επί του παρόντος στα προγράμματα Η Κουλτούρα του Άσραμ (σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Εισηγητών Γιόγκα Εκπαιδευμένων στο Σύστημα Σατυανάντα) που στοχεύουν στην έμπνευση και ενίσχυση της σύνδεσης των εκπαιδευτικών με την Parampara και την εμβάθυνση της εμπειρίας τόσο των εισηγητών όσο και των ασκουμένων στη ζωή του Άσραμ.

Ένωση

Το 2014 ίδρυσε την Ελληνική Ένωση Εισηγητών Γιόγκα Εκπαιδευμένων στο Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα προκειμένου όλοι οι εισηγητές που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το σύστημα να είναι ενωμένοι και να ανταλλάσσουν ιδέες. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Σάνγκα

Εισήγαγε τις συνεδρίες Sangha Teacher Development το 2019 για όλους τους εισηγητές που εκπαιδεύτηκαν στη γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα στην Ελλάδα με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεών τους σε όλες τις πτυχές της γιόγκα και τη σύνδεσή τους με την παράδοση και τη διδασκαλία της Σατυανάντα Γιόγκα. Οι εισηγητές καθοδηγούνται στο πώς να απορροφήσουν τις γιογκικές πρακτικές στην καθημερινή τους ζωή και στη ζωή των ασκούμενων, έτσι ώστε η γιόγκα να γίνει τρόπος ζωής, από στιγμή σε στιγμή.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Η σύνδεση της γιογκικής φιλοσοφίας και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Η αληθινή φιλοσοφία δεν είναι να διατυπώνουμε θεωρίες για αφηρημένες έννοιες και διανοητικές αναλύσεις. Συνδυάζει την αγάπη για τη σοφία με την τέχνη του να ζεις μια καλή και ουσιαστική ζωή. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να βελτιώσετε και να διαχειριστείτε τον νου και να εφαρμόσετε αυτήν τη σοφία στην πράξη.
Σουάμι Σιβαμούρτι

Μια άλλη προσπάθεια που έχει πρόσφατα αποδώσει, μετά από πολλά χρόνια, είναι μια σειρά σεμιναρίων από την Σουάμι Σιβαμούρτι σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της γιογκικής φιλοσοφίας. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Ομοσπονδία της Σατυανάντα Γιόγκα και Ελληνική Ομοσπονδία Γιόγκα (ΕΟΓ)

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία των Κέντρων της Σατυανάντα Γιόγκα όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Γιόγκα (ΕΟΓ) ιδρύθηκαν από την έμπνευση της Σουάμι Σιβαμούρτι το 2019. Η Ομοσπονδία στοχεύει να συνδέσει όλα τα κέντρα της Ελλάδας που διδάσκουν το Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα, ενώ η Ομοσπονδία της Σατυανάντα Γιόγκα θα αποτελέσει το επίσημο εκπροσωπευτικό σώμα του Συστήματος Γιόγκα Σατυανάντα στην Ελλάδα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Οι φίλοι της Σατυανάντα Γιόγκα

Ιδρύθηκε μόλις το 2019 και καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια να διαδοθεί περαιτέρω η Σατυανάντα Γιόγκα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Δραστηριότητες στο Σατυανάντασραμ και στο εξωτερικό

Πρωταρχική επιδίωξη της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι αποτελεί να επικοινωνήσει και να διαδώσει τον πλούτο της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα και για τον σκοπό αυτό ταξιδεύει τακτικά και ακούραστα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 σε όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες του κόσμου δίνοντας σεμινάρια και διαλέξεις για τη γιόγκα και συμμετέχοντας σε συνέδρια και φεστιβάλ.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2017, κατά τους εορτασμούς των 40 ετών της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα και του Σατυανάντασραμ Ελλάδος, η Σουάμι Σιβαμούρτι πραγματοποίησε μια ολόκληρη περιοδεία (Yatra) για να τιμήσει τις διδασκαλίες του γκουρού της και την ανεκτίμητη κληρονομιά που εκείνος έχει μεταβιβάσει στους Έλληνες. Έδωσε δημόσιες ομιλίες σε δεκατέσσερις πόλεις της Ελλάδας, τις οποίες είχε επισκεφτεί και ο γκούρου της κατά τη δική του περιοδεία το 1984.

Ταξίδια στο Bihar School of Yoga και στο Rikhia Peeth

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 οργανώνονται με την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι πολλά ταξίδια στο Μονγκύρ και αργότερα στο Ρίκια Πιτ προκειμένου οι ασκούμενοι να επισκέπτονται την πηγή και να γνωρίζουν καλύτερα την παράδοση καθώς και να έχουν την πολύτιμη εμπειρία της ζωής του άσραμ στην παρουσία του γκούρου.

Ταξίδια με τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα και τον Σουάμι Νιραντζανανάντα

Η Σουάμι Σιβαμούρτι είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον γκούρου της σε πολλές από τις περιοδείες του (Αμερική, Αυστραλία, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νότια Αμερική, Σουηδία, Ελβετία και Ουαλία) κατά τη διάρκεια της αποστολής του για να διαδώσει τη « γιόγκα από πόρτα σε πόρτα και από ακτή σε ακτή ». Ταξίδεψε επίσης με τον Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι σε όλο τον κόσμο: Αυστραλία, Βουλγαρία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Νότια Αμερική, Ισπανία, Ελβετία και Ουαλία. Τα ταξίδια της με την Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι περιελαμβάνουν τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επισκέψεις των εμπνευστών μας στην Ελλάδα

Έρχεται μια στιγμή, όταν κάποιος μπορεί να σταθεί στην άκρη και να κοιτάξει με μια καρδιά γεμάτη από βαθιά ευγνωμωσύνη, την ομορφιά εκείνων των οποίων η παρουσία χρωματίζει και διαμορφώνει κάθε στιγμή της ζωής. Σε δύο βιβλία αναφέρεται η ιστορία για το πώς δύο πολύ σπουδαίοι άντρες που καθαγίασαν τη γη της Ελλάδας με αφθονία από δώρα και χάρες. Ένα βιβλίο περιγράφει τις επισκέψεις στην Ελλάδα του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, του γκούρου μας και το άλλο τις επισκέψεις από τον πνευματικό του διάδοχο τον Σουάμι Νιραντζανανάντα.
Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σιβαμούρτι κάλεσε και καλωσόρισε τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα στις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Ο Σρι Σουάμι Σατυανάντα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα οκτώ φορές, από το 1978 έως το 1985.

To 1984 περιόδευσε σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα, την Κατερίνη, την Μυτιλήνη, την Πάτρα, τη Ρόδο, την Σπάρτη και το Βόλο.

Προσκάλεσε επίσης και καλωσόρισε τον Σουάμι Νιραντζανανάντα στις τέσσερις επισκέψεις του στην Ελλάδα από το 1979 έως το 2008, κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσε διαλέξεις και σεμινάρια για τη γιόγκα και τη σαννυάσα.

Συναντιόμαστε εδώ, στο πνεύμα της γιόγκα και στο πνεύμα της αγάπης. Εάν δεν αισθανθήκατε ότι αγαπιέστε και δεν συνδεθήκατε με τη γιόγκα, δεν θα ήσασταν εδώ. Είναι αυτό το καθαρό συναίσθημα που βλέπω σε όλους σας, που με κάνει να νιώθω ταπεινός.
Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι επισκέφθηκε το άσραμ δύο φορές, μία φορά με τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα το 1985 και αργότερα το 2010 για την 25η επέτειο του Σατυανάντασραμ Ελλάδος.

Όταν μπήκα στο άσραμ, έμεινα απόλυτα έκπληκτη, το άσραμ έλαμπε. Ακτινοβολούσε με θεϊκό φως. Και υπήρχε το αίσθημα της ευτυχίας, της χαράς και της ευδαιμονίας. Ο Σουάμιτζι το ονόμασε το άσραμ της αληθινής ευδαιμονίας, και μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι ο σκοπός, το πνεύμα με το οποίο γεννήθηκε αυτό το μέρος, διατηρήθηκε ζωντανό αυτά τα 25 χρόνια. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις κάτι, αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσεις αυτό το πνεύμα ζωντανό.
Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτήν την όμορφη κοινότητα προσφοράς

Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί μας και να μας βοηθήσετε να πετύχουμε τους στόχους μας και τους σκοπούς μας. Το σωματείο μας χρειάζεται ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν την καρδιά τους, τις ικανότητές και τις ιδέες τους.

shutterstock_1026449446 [Converted]2

Εάν σας ενδιαφέρουν οι ανάγκες άλλων, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε μια γενναιόδωρη καρδιά, σας χρειαζόμαστε.
Αν προσφέρετε απλόχερα, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε λαμπρές ιδέες, σας χρειαζόμαστε.

Οι εισφορές σας μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους, να υποστηρίξουμε και να εργαστούμε για την εκπλήρωση του οράματος του Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, του Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι και της παράδοσής τους, για την ειρήνη και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.

X

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σιβαμούρτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, ταξίδεψε στην Ινδία το 1975 και εκεί γνώρισε τον γκούρου της, μία μεγάλη πνευματική αυθεντία, τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα, στο Mονγκύρ στην Ινδία, στο άσραμ του, στο Bihar School of Yoga. Κατά τη συνάντησή τους, δημιουργήθηκε μια άμεση σύνδεση και ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ γκούρου και μαθητή.

Εκεί, αφού εκπαιδεύτηκε υπό την άμεση καθοδήγησή του στους διάφορους κλάδους της γιόγκα και στην παράδοση της σαννυάσα, έλαβε μύηση στη σαννυάσα στο τάγμα Ντασνάμι (Dashnami).

Όταν έλαβε την εντολή του γκούρου της να διαδώσει τη γιόγκα στην Ελλάδα, έφερε τις διδασκαλίες της Σατυανάντα Γιόγκα στη χώρα το 1976. Παρά το γεγονός ότι η γιόγκα ήταν άγνωστη στους Έλληνες εκείνη την εποχή, η Σουάμι Σιβαμούρτι, μέσω των αδιάκοπων και ειλικρινών προσπαθειών της προσέλκυσε έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που την βοήθησαν στην αποστολή της.

Για πάνω από 40 χρόνια, η Σουάμι Σιβαμούρτι διαφυλάσσει την ακεραιότητα, την παράδοση, την αυθεντικότητα και την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα.

Αναγνώριση

Το 1993 αναγνωρίστηκε ως Yoga Αcharya (Master of yoga) από το International Yoga Fellowship Movement (IYFM) και το 2004 ορίστηκε Permanent Guardian της Satyananda Yoga Academy Europe (SYAE) και Emissary της Σχολής Γιόγκα του Μπιχάρ.

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τίτλος της "Χρυσής Γιόγκι" στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γιόγκα στην Ινδία, σε αναγνώριση των τεσσάρων δεκαετιών υπηρεσίας της στη γιόγκα κι ένα έτος αργότερα, η Σουάμι Σιβαμούρτι, διορίστηκε μέλος του συμβουλίου Yoga Vidya, της Ινδίας, σε αναγνώριση της αφοσίωσής της στις διδασκαλίες, την αποστολή και τη διάδοση της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα.

Το πνεύμα της αφοσίωσης και της αφιέρωσης έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι. Eκφράζει το πνεύμα της αφοσίωσης και της αφιέρωσης στην αποστολή του Γκούρου της και μια τεράστια εσωτερική αγάπη για τον Γκούρου της . Πολλοί άνθρωποι την ονομάζουν και συμπονετική.

Το πραγματικό θαύμα είναι, όταν ένα άτομο κινείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του Θεού και δεν κάνει τον Θεό να κινείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του ατόμου. Και αυτή την έννοια του θαύματος, έχω δει στη ζωή της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι.
Μπορεί να είχε πολλές επιθυμίες. Μπορεί να είχε πολλές σκέψεις για να κάνει πράγματα μόνη της. Αλλά αυτές οι σκέψεις, αυτές οι φιλοδοξίες, αυτές οι ιδέες, δεν υπερκάλυψαν ποτέ τη βούληση του Paramahamsaji, στον οποίο έχει αφιερώσει τον εαυτό της.
Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Έχει αγγίξει και "ανοίξει" πάρα πολλές καρδιές, έχει εμπνεύσει, ανυψώσει και έχει δώσει χαρά σε χιλιάδες ανθρώπους. Το έργο της ζωής της είναι η αφοσίωση, η αγάπη και η πίστη στον αγαπημένο της γκούρου. Υπηρετεί Εκείνον που υπηρετεί την ανθρωπότητα.

Ο Σουάμι Σατυανάντα, ο γκούρου μου, ήταν ένας άνθρωπος της πίστης, όχι της διανόησης. Εξύψωσε τις γυναίκες στο ίδιο πνευματικό ύψος με τους άντρες. Άνθρωποι, νέοι και ηλικιωμένοι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και εθνικότητες, αγαπούσαν τον Σρι Σουάμιτζι. Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς περιοδείες, όπου μαθητές, αφοσιωμένοι και καλοπροαίρετοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρευρεθούν στην παρουσία του. Υπήρχε μια δύναμη μέσα του που την αντανακλούσαν οι σκέψεις του, τα λόγια του και οι πράξεις του. Ήταν η δύναμη της αγάπης. Ήταν η δύναμη της αγνότητας, της αθωότητας και της συντριπτικής και καθολικής του ειλικρίνειας. Ήταν η ακλόνητη πίστη του στον Θεό και τον γκούρου. Ήταν η δύναμη της φροντίδας για την ευημερία των άλλων, πριν από τη δική του. Ήταν η δύναμη του Θεού που εκδηλώθηκε σε έναν άνθρωπο που ο Σρι Σουάμιτζι ακτινοβολούσε με όλη της τη δόξα.
Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Εμφανιση Συνεισφορας

Σατυανάντασραμ Ελλάδος

Το πρώτο κέντρο γιόγκα ιδρύθηκε στην Καλαμάτα , και ακολούθησε ένα κέντρο στην Αθήνα που μετεγκαταστάθηκε αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη. Το 1984 ιδρύθηκε στην Παιανία που τότε ήταν μία αγροτική πόλη λίγο έξω από την Αθήνα, στους πρόποδες του Υμηττού,το πρώτο άσραμ του είδους του στην Ευρώπη. Ο Σρι Σουάμι Σατυανάντα εγκαινίασε το άσραμ το 1985, χαρακτηρίζοντάς το «το άσραμ της αληθινής ευδαιμονίας». Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Διαλογιστικά κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα

Καθώς το έργο της αποκτούσε ορμή, ιδρύθηκαν τρία μεγάλα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Παιανία το 1977, το 1981 και το 2010 αντίστοιχα, μαζί με πολλά ανεξάρτητα κέντρα που μετέδωσαν το Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά της Κρήτης και της Λέσβου. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Σατυανάντα Μαθ-Άμπα

Το 1991, ίδρυσε το Σατυανάντα Μαθ προς τιμή του γκούρου της για να μιμηθεί, σε έναν μικρό βαθμό, το ανθρωπιστικό του έργο που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο "Υπηρέτησε, Αγάπησε, Δώσε" στα λιγότερο προνομιούχα τμήματα της κοινωνίας στην Ελλάδα. Το 2018 εμπνεύστηκε τη δημιουργία του Σατυανάντα Μαθ-Άμπα, έναν κοινωνικό συνεταιρισμό, που συνεχίζει τις δραστηριότητες του Σατυανάντα Μαθ. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Ομάδες Γυναικών της Σατυανάντα Γιόγκα

Το 2007, η Σουάμι Σιβαμούρτι δημιούργησε ανά την Ελλάδα τις γυναικείες ομάδες της Σατυανάντα Γιόγκα, στην Αθήνα, τον Βόλο, τη Λάρισσα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Καλαμάτα που απαρτίζονται από περισσότερα από 100 μέλη με στόχο την καλλιέργεια των δυνάμεων που είναι εγγενείς σε κάθε γυναίκα μέσα από τις αναρίθμητες τεχνικές και πρακτικές της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Γκούρουκουλ & Δώστε τη Γιόγκα στα Παιδιά

Ένα από τα μακρορόθεσμα εγχειρήματα της Σουάμι Σιβαμούρτι είναι τα προγράμματα Γκούρουκουλ που πραγματοποιούνται στο άσραμ για πάνω από 20 χρόνια. Αυτά τα εξειδικευμένα προγράμματα εισάγουν τα παιδιά (ηλικίας 5-12 ετών) στις διδασκαλίες της γιόγκα μέσω της διασκέδασης και παιχνιδιών που εστιάζουν στην ομαδική εργασία και τη συνεργασία. Πολλοί γονείς που είχαν συμμετάσχει στοπαρελθόν στα Γκούρουκουλ, τώρα φέρνουν τα παιδιά τους στα προγράμματα. Από αυτό το πρόγραμμα, γεννήθηκε το έργο Δώστε τη Γιόγκα στα Παιδιά (Give Kids Yoga), το οποίο στοχεύει στην εισαγωγή πρακτικών γιόγκα στο δημόσιο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό συστήμα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Γιόγκα και τα Παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα το 2019. Το πάνελ των ομιλητών περιελάμβανε την RYE -Paris , γιατρούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαθητές και γονείς καθώς συμμετείχε επίσης και η Σουάμι Σιβαμούρτι.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Εκδόσεις

Από το 1990, κύρια προτεραιότητα της Σουάμι Σιβαμούρτι ήταν η διάδοση των διδασκαλιών του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, και αργότερα, των Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι και της Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι, μέσω μεταφράσεων και εκδόσεων στην Ελλάδα. Έχει επίσης συγγράψει η ίδια πολλά βιβλία, με το πιο πρόσφατο και διακεκριμένο να είναι το Ακολουθώντας τα Βήματα του. Σχέση γκούρου - μαθητή: ένας παντοτινός δεσμός αγάπης (εκδ. ΕΣΤΙΑ, 2019),που είναι αφιερωμένο και αποτελεί φόρο τιμής στον γκούρου της, τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Eκπαιδευτικά προγράμματα γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα

Η Σουάμι Σιβαμούρτι από το 1982 έως σήμερα έχει καθοδηγήσει και διευθύνει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εκατοντάδες εισηγητές της γιόγκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκπαιδεύτηκαν στο σύστημα γιόγκα Σατυανάντα μέσω των Σεμιναρίων Εκπαίδευσης Εισηγητών που πραγματοποιήθηκαν στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος στην Παιανία, το οποίο ήταν το μοναδικό κέντρο που παρείχε εκπαίδευση εισηγητών γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα στην Ελλάδα.

Οι Γιογκικές Σπουδές (Yogic Studies) πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 2001 έως το 2004. Πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια για εισηγητές της γιόγκα έχουν επίσης διεξαχθεί στο Σατυανάντασραμ Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια, και πολλοί Ατσάρυας από το εξωτερικό έχουν επίσης δώσει τέτοια μαθήματα κατόπιν πρόσκλησής τους από το Άσραμ.

Η Κουλτούρα του Άσραμ

Η Σουάμι Σιβαμούρτι εστιάζει το ενδιαφέρον της επί του παρόντος στα προγράμματα Η Κουλτούρα του Άσραμ (σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Εισηγητών Γιόγκα Εκπαιδευμένων στο Σύστημα Σατυανάντα) που στοχεύουν στην έμπνευση και ενίσχυση της σύνδεσης των εκπαιδευτικών με την Parampara και την εμβάθυνση της εμπειρίας τόσο των εισηγητών όσο και των ασκουμένων στη ζωή του Άσραμ.

Ένωση

Το 2014 ίδρυσε την Ελληνική Ένωση Εισηγητών Γιόγκα Εκπαιδευμένων στο Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα προκειμένου όλοι οι εισηγητές που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το σύστημα να είναι ενωμένοι και να ανταλλάσσουν ιδέες. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Σάνγκα

Εισήγαγε τις συνεδρίες Sangha Teacher Development το 2019 για όλους τους εισηγητές που εκπαιδεύτηκαν στη γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα στην Ελλάδα με σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεών τους σε όλες τις πτυχές της γιόγκα και τη σύνδεσή τους με την παράδοση και τη διδασκαλία της Σατυανάντα Γιόγκα. Οι εισηγητές καθοδηγούνται στο πώς να απορροφήσουν τις γιογκικές πρακτικές στην καθημερινή τους ζωή και στη ζωή των ασκούμενων, έτσι ώστε η γιόγκα να γίνει τρόπος ζωής, από στιγμή σε στιγμή.
Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Η σύνδεση της γιογκικής φιλοσοφίας και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Η αληθινή φιλοσοφία δεν είναι να διατυπώνουμε θεωρίες για αφηρημένες έννοιες και διανοητικές αναλύσεις. Συνδυάζει την αγάπη για τη σοφία με την τέχνη του να ζεις μια καλή και ουσιαστική ζωή. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να βελτιώσετε και να διαχειριστείτε τον νου και να εφαρμόσετε αυτήν τη σοφία στην πράξη.
Σουάμι Σιβαμούρτι

Μια άλλη προσπάθεια που έχει πρόσφατα αποδώσει, μετά από πολλά χρόνια, είναι μια σειρά σεμιναρίων από την Σουάμι Σιβαμούρτι σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της γιογκικής φιλοσοφίας. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Ομοσπονδία της Σατυανάντα Γιόγκα και Ελληνική Ομοσπονδία Γιόγκα (ΕΟΓ)

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία των Κέντρων της Σατυανάντα Γιόγκα όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Γιόγκα (ΕΟΓ) ιδρύθηκαν από την έμπνευση της Σουάμι Σιβαμούρτι το 2019. Η Ομοσπονδία στοχεύει να συνδέσει όλα τα κέντρα της Ελλάδας που διδάσκουν το Σύστημα Γιόγκα Σατυανάντα, ενώ η Ομοσπονδία της Σατυανάντα Γιόγκα θα αποτελέσει το επίσημο εκπροσωπευτικό σώμα του Συστήματος Γιόγκα Σατυανάντα στην Ελλάδα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Οι φίλοι της Σατυανάντα Γιόγκα

Ιδρύθηκε μόλις το 2019 και καλεί τους ανθρώπους να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την προσπάθεια να διαδοθεί περαιτέρω η Σατυανάντα Γιόγκα. Πατήστε το σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες

Δραστηριότητες στο Σατυανάντασραμ και στο εξωτερικό

Πρωταρχική επιδίωξη της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι αποτελεί να επικοινωνήσει και να διαδώσει τον πλούτο της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα και για τον σκοπό αυτό ταξιδεύει τακτικά και ακούραστα από τις αρχές της δεκαετίας του '80 σε όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες του κόσμου δίνοντας σεμινάρια και διαλέξεις για τη γιόγκα και συμμετέχοντας σε συνέδρια και φεστιβάλ.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2017, κατά τους εορτασμούς των 40 ετών της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ελλάδα και του Σατυανάντασραμ Ελλάδος, η Σουάμι Σιβαμούρτι πραγματοποίησε μια ολόκληρη περιοδεία (Yatra) για να τιμήσει τις διδασκαλίες του γκουρού της και την ανεκτίμητη κληρονομιά που εκείνος έχει μεταβιβάσει στους Έλληνες. Έδωσε δημόσιες ομιλίες σε δεκατέσσερις πόλεις της Ελλάδας, τις οποίες είχε επισκεφτεί και ο γκούρου της κατά τη δική του περιοδεία το 1984.

Ταξίδια στο Bihar School of Yoga και στο Rikhia Peeth

Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 οργανώνονται με την καθοδήγηση της Σουάμι Σιβαμούρτι πολλά ταξίδια στο Μονγκύρ και αργότερα στο Ρίκια Πιτ προκειμένου οι ασκούμενοι να επισκέπτονται την πηγή και να γνωρίζουν καλύτερα την παράδοση καθώς και να έχουν την πολύτιμη εμπειρία της ζωής του άσραμ στην παρουσία του γκούρου.

Ταξίδια με τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα και τον Σουάμι Νιραντζανανάντα

Η Σουάμι Σιβαμούρτι είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον γκούρου της σε πολλές από τις περιοδείες του (Αμερική, Αυστραλία, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Νότια Αμερική, Σουηδία, Ελβετία και Ουαλία) κατά τη διάρκεια της αποστολής του για να διαδώσει τη « γιόγκα από πόρτα σε πόρτα και από ακτή σε ακτή ». Ταξίδεψε επίσης με τον Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι σε όλο τον κόσμο: Αυστραλία, Βουλγαρία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβενία, Νότια Αμερική, Ισπανία, Ελβετία και Ουαλία. Τα ταξίδια της με την Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι περιελαμβάνουν τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επισκέψεις των εμπνευστών μας στην Ελλάδα

Έρχεται μια στιγμή, όταν κάποιος μπορεί να σταθεί στην άκρη και να κοιτάξει με μια καρδιά γεμάτη από βαθιά ευγνωμωσύνη, την ομορφιά εκείνων των οποίων η παρουσία χρωματίζει και διαμορφώνει κάθε στιγμή της ζωής. Σε δύο βιβλία αναφέρεται η ιστορία για το πώς δύο πολύ σπουδαίοι άντρες που καθαγίασαν τη γη της Ελλάδας με αφθονία από δώρα και χάρες. Ένα βιβλίο περιγράφει τις επισκέψεις στην Ελλάδα του Σρι Σουάμι Σατυανάντα, του γκούρου μας και το άλλο τις επισκέψεις από τον πνευματικό του διάδοχο τον Σουάμι Νιραντζανανάντα.
Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σιβαμούρτι κάλεσε και καλωσόρισε τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα στις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Ο Σρι Σουάμι Σατυανάντα είχε επισκεφθεί την Ελλάδα οκτώ φορές, από το 1978 έως το 1985.

To 1984 περιόδευσε σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα, την Κατερίνη, την Μυτιλήνη, την Πάτρα, τη Ρόδο, την Σπάρτη και το Βόλο.

Προσκάλεσε επίσης και καλωσόρισε τον Σουάμι Νιραντζανανάντα στις τέσσερις επισκέψεις του στην Ελλάδα από το 1979 έως το 2008, κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσε διαλέξεις και σεμινάρια για τη γιόγκα και τη σαννυάσα.

Συναντιόμαστε εδώ, στο πνεύμα της γιόγκα και στο πνεύμα της αγάπης. Εάν δεν αισθανθήκατε ότι αγαπιέστε και δεν συνδεθήκατε με τη γιόγκα, δεν θα ήσασταν εδώ. Είναι αυτό το καθαρό συναίσθημα που βλέπω σε όλους σας, που με κάνει να νιώθω ταπεινός.
Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι

Η Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι επισκέφθηκε το άσραμ δύο φορές, μία φορά με τον Σρι Σουάμι Σατυανάντα το 1985 και αργότερα το 2010 για την 25η επέτειο του Σατυανάντασραμ Ελλάδος.

Όταν μπήκα στο άσραμ, έμεινα απόλυτα έκπληκτη, το άσραμ έλαμπε. Ακτινοβολούσε με θεϊκό φως. Και υπήρχε το αίσθημα της ευτυχίας, της χαράς και της ευδαιμονίας. Ο Σουάμιτζι το ονόμασε το άσραμ της αληθινής ευδαιμονίας, και μπορεί κανείς εύκολα να δει ότι ο σκοπός, το πνεύμα με το οποίο γεννήθηκε αυτό το μέρος, διατηρήθηκε ζωντανό αυτά τα 25 χρόνια. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις κάτι, αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσεις αυτό το πνεύμα ζωντανό.
Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι