satyanandayoga.gr

Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών

syca

 

 

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί ασκούμενοι και συνεργάτες
Χάρι ομ,


Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη του κορωνοϊού (COVID -19) στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα μέσω των καθημερινών ανακοινώσεων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO) και του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ).


Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και την αβεβαιότητα ως προς ποια κατεύθυνση μπορεί να λάβει αυτή η κατάσταση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Διαλογιστικά κέντρα της Σατυανάντα Γιόγκα με γνώμονα τη διασφάλιση της προσωπικής υγείας όλων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, αναστέλλουν τη λειτουργία τους έως το τέλος Μαρτίου (από την 13/03/20 έως την 31/03/20) ή όσο χρειαστεί ακολουθώντας την κρατική οδηγία για κλείσιμο κάθε δομής εκπαίδευσης. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις προκειμένου να λάβουμε περαιτέρω μέτρα εάν χρειαστεί.
H ασφάλεια των μελών μας και όλων των ανθρώπων αποτελεί την ύψιστη ευθύνη και προτεραιότητά μας.


Ευχόμαστε να επανέλθουμε στη λειτουργία και στα προγράμματά μας όσο γίνεται πιο σύντομα, σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Ευχόμαστε σε όλους εσωτερική ειρήνη, ευεξία και υγεία!
Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας στο μέιλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά 6942974467

 

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών στεγάζεται σε μία από τις πιο εύκολα προσβάσιμες και κεντρικές περιοχές της Αθήνας: απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής και την Αμερικανική Πρεσβεία, στην οδό Σεμιτέλου 2 και στα εγκαίνια θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τα προγράμματά του και να γνωρίσετε από κοντά τους έμπειρους εισηγητές του. Οι εισηγητές του Κέντρου μεταφέρουν την γνώση τους κι εξελίσσονται οι ίδιοι κάτω από την επίβλεψη μεγάλων και παλαιών εισηγητών γιόγκα, με συνεχή εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Μπιχάρ στην Ινδία.

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών (SYCA) δημιουργήθηκε με το όραμα οι ασκούμενοι στη γιόγκα να εξακολουθούν και μετά τους κύκλους γιόγκα να αισθάνονται τη χαρά και την ψυχική γαλήνη που βιώνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Διότι ένας ολοκληρωμένος κύκλος γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα θέτει τις βάσεις για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ευεξίας κι εντέλει ευτυχίας. Στα κεντρα της Σατυανάντα Γιόγκα μαθαίνει κανείς όχι μόνο τις στάσεις του σώματος, αλλά και τη σωστή εσωτερική στάση που καθένας μας μπορεί κι έχει δικαίωμα να κρατά, προκειμένου να αντιμετωπίζει τη ζωή με ηρεμία, σεβασμό, και αγάπη.

 

 

Προγεννητική Γιόγκα (pre-natal yoga)
στο Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών
Η γιόγκα κοιτάζει την εγκυμοσύνη και τη γέννηση από την οπτική γωνία του παιδιού, καθώς και της μητέρας, και τονίζει τη σημασία της άμεσης σύνδεσης του νεογέννητου με τη μητέρα. [.....] Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γιόγκα τονίζει τον ρόλο της μητέρας στη θρέψη του βρέφους, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ο βασικός ιστός της ζωής ενός παιδιού υφαίνεται στη μήτρα και η υγεία και οι νοητικές συμπεριφορές της μητέρας επηρεάζουν άμεσα το μωρό. Οι γιογκικές πρακτικές βοηθούν τη μητέρα να αναπτύξει μια θετική επίδραση στην αναπτυσσόμενη συνειδητότητα του παιδιού, καθώς και να διασφαλίσει ότι η εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννησης είναι ευεργετική κι αξέχαστη τόσο για τον εαυτό της όσο και για το παιδί.

Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος μεγάλης αναταραχής και συναισθηματικής προσαρμογής, καθώς και μια υπέροχη ευκαιρία για ενδοσκόπηση.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση, ελλάτωση κι εξάλειψη πολλών ενοχλητικών συμπτωμάτων που εμφανίζονται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως: απότομη αύξηση του στήθους, δυσκοιλιότητα, ξηρότητα των ματιών, λιποθυμίες και ζαλάδες, αέρια και φουσκώματα, πονοκέφαλοι, αϋπνίες, ρινίτιδα, συναισθηματική αστάθεια.

Μέσα από τη γιόγκα μια γυναίκα μαθαίνει:
• πώς να κατανοεί τις αλλαγές στο σώμα, τον νου, τον συναισθηματικό της κόσμο και πώς να τις διαχειριστεί ώστε να βιώνει την υγεία, τη ζωτικότητα και την ισορροπία σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης
• πώς να είναι σε αρμονία με το μωρό της και τις ανάγκες του / της
• πώς να παραμείνει χαλαρή, θετική και αισιόδοξη κατά την περίοδο της εγκυμοσύνη
• πώς να προετοιμαστεί σωστά για τη στιγμή της γέννησης ώστε να έχει μια βαθιά, ουσιαστική εμπειρία

Η Σατυανάντα Γιόγκα μπορεί να παρέχει τα εξής εργαλεία στη μέλλουσα μητέρα:

Άσανες (στάσεις της γιόγκα): Συγκεκριμένες άσανες για αυτή την περίοδο, παρέχουν άσκηση χωρίς ένταση, που ενισχύουν και σταθεροποιούν τους μύες και τις αρθρώσεις.
Προσφέρουν ευελιξία στο σώμα και μεταξύ άλλων:
 ενισχύουν την κοιλιακή περιοχή και τους μύες του στομάχου: Η δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς θα βοηθήσει στη μετακίνηση του εμβρύου στη σωστή θέση, στη σωστή του ανάπτυξη καθώς και στην ευκολότερη εξώθησή του από τη μήτρα.

 συντελούν στη δημιουργία μιας ισχυρής, εύκαμπτης σπονδυλικής στήλης που είναι απαραίτητη για τη γενική ευελιξία και τόνωση καθώς και την υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μια ελαστική σπονδυλική στήλη θα αποτρέψει τους ώμους να κυρτώσουν, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εξαιτίας του επιπλέον βάρους που φέρει η γυναίκα.

 ενισχύουν τους μύες. Το επιπλέον βάρος του αναπτυσσόμενου παιδιού προκαλεί επίσης μεγάλη πίεση στους μύες της πλάτης, ενώ οι άσανες συμβάλλουν στην ενίσχυση αυτής της περιοχής.

 επιδρούν στη λεκάνη. Τέλος, αλλά το πιο σημαντικό, οι άσανες σε μια κατακόρυφη θέση βοηθούν να γίνει η περιοχή της πυέλου χαλαρή και ευέλικτη για την ώρα της γέννησης.

Η Πραναγιάμα (Pranayama) βοηθά στην εξισορρόπηση της ενέργειας και την ηρεμία και σταθεροποιεί τα συναισθήματα.
Συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής και πραναγιάμα είναι εξαιρετικά χρήσιμες τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο καθώς:
 αποβάλλονται οι τοξίνες
 εξαγνίζεται το νευρικό σύστημα
 αντιμετωπίζονται οι αλλαγές του σώματος
 αντιμετωπίζεται ο πόνος

Η τεχνική της Σατυανάντα Γιόγκα Νίντρα προσφέρει την απομάκρυνση των εντάσεων σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.
Η τακτική πρακτική σε αυτήν την τεχνική παρέχει χαλάρωση, βοηθάει στην αποκατάσταση της ενέργειας και στην ανάπτυξη της επίγνωσης. Κυρίως δίνει τη δυνατότητα στη μητέρα να ενισχύσει τη δομή του DNA του εμβρύου και να εμφυτεύσει θετικές δονήσεις στο δυναμικό του. Με την Γιόγκα Νίτρα του συστήματος Σατυανάντα η μητέρα μπορεί να επικοινωνήσει με το έμβρυο σε ένα βαθύτερο επίπεδο και να ενισχύσει τον μεταξύ τους δεσμό.

Διαλογισμός: Η πρακτική του διαλογισμού φέρνει ηρεμία, νοητική καθαρότητα και σαφήνεια καθώς και εσωτερική σταθερότητα.

Σατκάρμας: τεχνικές καθαρισμού με τις οποίες αντιμετωπίζονται οι ορμονικές διαταραχές καθώς και η ναυτία, η υπνηλία, η κόπωση και η μείωση της όρεξης.

Η ψυχολογία και η φιλοσοφία της γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν τη μητέρα να καταλάβει τις εμπειρίες που περνάει και να τις ζήσει πληρέστερα. Η ανάπτυξη της επίγνωσης και η κατάσταση του παρατηρητή όλων των εμπειριών στη ζωή είναι μια κεντρική διδασκαλία της γιόγκα.
                                       Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι

Υπάρχει εισφορά για το πρόγραμμα

 

“ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ” (Δήλωση Απορρήτου)Το Σατυανάντασραμ Ελλάδος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δεν επιδοτείται. Τα προγράμματά του απευθύνονται στα μέλη του. Οι εισφορές και δωρεές σας συμβάλλουν στο
φιλανθρωπικό μας έργο μέσα από τη δραστηριότητα του Σατυανάντα Μαθ για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας. Οι εισφορές καλύπτουν το λειτουργικό κόστος
των προγραμμάτων και δεν επιστρέφονται, δεν μεταφέρονται και ούτε μεταβιβάζονται. Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα χωρίς ενημέρωση. Συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση. 

Τo SATYANANDA YOGA® είναι σήμα κατατεθέν που ανήκει στην IYFM και χρησιμοποιείται κατόπιν αδείας.

 Σατυανάντασραμ Ελλάδος:

1. 'Ασραμ Παιανία:  Τ.Θ. 22 | 19002 Παιανία | Τηλ.: +30 210 6644189, 210 6028531 | Φαξ: +30 210 6644048, email: [email protected]
2. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Παιανίας,  Διαδόχου Κωνσταντίνου 32, 19002 Παιανία, Τηλ: 210 6641545, email: [email protected]
3. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών,  Σεμιτέλου 2, 1ος όροφος,  Αθήνα, Τηλ: 210 3311178, email: [email protected]
4. Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 1, 54624 Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 283109, Φαξ: 2310 229574, email: [email protected]

© 2000-2020 satyanandayoga.gr | powered by icehosting.com

Για την πιο αποδοτική περιήγησή σας χρησιμοποιούνται cookies και άλλες τεχνολογίες. Με την περιήγησή σας, αποδέχεσθε τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ τους