Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης

Από το 1981

Το Διαλογιστικό Κέντρο Σατυανάντα Γιόγκα Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, Προξένου Κορομηλά 1, πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στον πρώτο όροφο ενός ανακαινισμένου νεοκλασικού κτιρίου. Ο χώρος των 217 τ.μ. συνδυάζει την αισθητική και την λειτουργικότητα, με ζεστούς και φωτεινούς χώρους που είναι ιδανικοί για την πρακτική της γιόγκα.

Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα – Συνδέοντας το Κεφάλι, την Καρδιά και τα Χέρια

Τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Παιανίας ιδρύθηκαν το 1977, 1981 και 2010 αντίστοιχα από την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με το όραμα να παρέχουν στους ασκούμενους της γιόγκα τα μέγιστα οφέλη από την πρακτική τους. Τα διηύθυνε η ίδια έως ότου η διεύθυνσή τους πέρασε στη Θεσσαλονίκη, στην Σουάμι Μπατζανανάντα το 1981 και κατόπιν στην Σαννυάσιν Σέβακαρ το 1998 και στην Αθήνα και Παιανία σε διάφορους σαννυάσιν στη διάρκεια των ετών.

Τα Διαλογιστικά Κέντρα Σατυανάντα Γιόγκα έχουν υποστηρίξει και βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ανακαλύψουν την αξία των γιογκικών πρακτικών.
Στα Κέντρα αυτά, κανείς μαθαίνει όχι μόνο τη σωματική πλευρά της γιόγκα αλλά επίσης τη φιλοσοφία και την ψυχολογία της γιόγκα ώστε να μπορεί να διαχειριστεί με ισορροπία τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Δραστηριότητες

Τα Κέντρα προσφέρουν διαφορετικές δραστηριότητες από τα σατκάρμας, ως τους καθημερινους κύκλους γιόγκα για αρχαρίους και μέσους, ως τα εξειδικευμένα προγράμματα σε μια ποικιλία θεμάτων της γιόγκα. Επίσης, δίνονται διάφορες γιογκικές κάψουλες που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή, πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων όπως: γιόγκα για ευέλικτη σπονδυλική στήλη, διαχείριση του στρες, γενική υγεία και ευεξία κλπ. Επίσης δίνονται κύκλοι γιόγκα για παιδιά και εφήβους, και οργανώνονται σεμινάρια, εκδρομές, βραδιές κίρταν, εκδηλώσεις γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τα Κέντρα επίσης οργανώνουν δραστηριότητες για να γνωρίσουν όλοι τους κλάδους της γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα με Ανοικτές Μέρες, γιόγκα στο πάρκο, γιόγκα στη φύση, απογευματινά σάτσαγκ (live ή σε DVD).

Κάθε Κέντρο υποστηρίζεται από μια επιτροπή και σέβα γιόγκις και όλη οι εισηγητές προσφέρουν κύκλους γιόγκα στο πνεύμα της σέβα γιόγκα. Τα Κέντρα επίσης παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Σατυανάντα Μαθ – ΑΜΒΑ (ο φιλανθρωπικός βραχίονας του Σατυανάντασραμ Ελλάδος με σκοπό την ευημερία των άλλων, και τη βοήθεια σε κοινωφελείς σκοπούς) καθώς και τη σύνδεση των ασκούμενων με το άσραμ ώστε να εμβαθύνουν την εμπειρία τους στη γιόγκα και να ζήσουν τον γιογκικό τρόπο ζωής.

Σατυανάντα Γιόγκα

Η Σατυανάντα Γιόγκα είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη επιστημονική μορφή γιόγκα, που θέτει θεμέλια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και σωματική και νοητική. Παρέχει τα εργαλεία για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης προσωπικότητας και την αφύπνιση του λανθάνοντος δυναμικού. Είναι ένα ολιστικό σύστημα κατάλληλο για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους. Ως παραδοσιακή μορφή γιόγκα, έχει τις ρίζες της σε μια πλούσια παράδοση όμως παράλληλα είναι και τέλεια προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σήμερα.

Πρόγραμμα

Δευτέρα

10:30 - 12:00
Γιόγκα για όλους
17:00 - 18:30
Επίπεδο 2
19:00 - 20:30
Επίπεδο 1

Τρίτη

16:00 - 17:00
Γιόγκα Νίντρα του συστήματος Σατυανάντα
18:00 - 19:00
Διαλογισμός
18:00 - 19:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
19:30 - 21:00
Γιόγκα για μουσικούς

Τετάρτη

10:30 - 12:00
Γιόγκα για όλους
17:00 - 18:30
Επίπεδο 2
18:00 - 19:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
19:00 - 20:30
Επίπεδο 1

Πέμπτη

16:00 - 17:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
18:00 - 19:00
SWAN (ΣΟΥΑΝ): Δουλεύοντας με τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες για αυτο-ανάπτυξη και ενδυνάμωση

Παρασκευή

Σάββατο

09:00 - 10:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
17:00 - 18:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα

Κυριακή

09:00 - 10:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
17:00 - 18:30
Online Γιόγκα του Συστήματος Σατυανάντα
Εισηγητές

Οι εισηγητές των Κέντρων, είναι εκπαιδευμένοι στο σύστημα Σατυανάντα και έχουν πολύχρονη εμπειρία στη γιόγκα. Αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους συνέχεια συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα και σε μια μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων γιόγκα και σχετικών θεμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ινδία. Όλοι οι εισηγητές είναι μέλη της Ελληνικής Ένωσης Εισηγητών Εκπαιδευμένων στο Σύστημα Σατυανάντα (Ένωση).

Επίσης γίνονται εξειδικευμένα προγράμματα από εισηγητές του άσραμ, ορισμένοι από τους οποίους ζουν στο άσραμ και παραδίδουν κύκλους γιόγκα πάνω από 20 – 30 χρόνια, από εισηγητές από το εξωτερικό και από την Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι την Γιόγκα Ατσάρυα (Μάστερ της Γιόγκα) και ιδρύτρια του Σατυανάντασραμ Ελλάδος.

Επικοινωνία

Κέντρο Θεσσαλονίκης

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτήν την όμορφη κοινότητα προσφοράς

Είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε μαζί μας και να μας βοηθήσετε να πετύχουμε τους στόχους μας και τους σκοπούς μας. Το σωματείο μας χρειάζεται ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν την καρδιά τους, τις ικανότητές και τις ιδέες τους.

shutterstock_1026449446 [Converted]2

Εάν σας ενδιαφέρουν οι ανάγκες άλλων, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε μια γενναιόδωρη καρδιά, σας χρειαζόμαστε.
Αν προσφέρετε απλόχερα, σας χρειαζόμαστε.
Εάν έχετε λαμπρές ιδέες, σας χρειαζόμαστε.

Οι εισφορές σας μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους, να υποστηρίξουμε και να εργαστούμε για την εκπλήρωση του οράματος του Σρι Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι, του Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι και της παράδοσής τους, για την ειρήνη και την ευημερία όλης της ανθρωπότητας.

X